Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Események

Projektzáró ünnepség

PROJEKTZÁRÓ ÜNNEPSÉG

TÁMOP-3-3-8-B-12-2012-0081

2015.07.03-án projektzáró ünnepséget rendeztünk a József Attila Mûvelődési Házban.

Pásztor Lászlóné projektmenedzser köszöntötte a vendégeket, majd Balla Andrásné szakmai vezető értékelte a két év munkáját.

A meghívottak között volt Kocsis Fülöp érsek –metropolita, a  NYÍREGYHÁZI  EGYHÁZMEGYE meghívottai, Jaczkó Sándor esperes úr, a projekt szakmai megvalósítói, RENOMÉ ügyvezető igazgatója, szülők.

A tartalmas beszámoló után az állófogatás következett, amely kötetlen beszélgetéssel ért végett.

A tudatos tervezésnek és szervezésnek, valamint az egymásra épülő és egymást segítő munkánknak köszönhetően sikeresnek ítéljük meg projekt  megvalósítását. A rengetek ismeretet nyújtó tevékenységeken keresztül olyan sok hasznos ismeretekre, élményekre tettek szert a gyerekek, a szülők, és mi pedagógusok is amelyekre az elkövetkező időkben is tudunk építeni.

 

A gyümölcs olyan, amilyen a föld, a gyökér, a levegő és a levél - ezekből ered. Ezeket kell javítani, ha gazdagítani és biztosítani akarjuk a termést.”

 (Freinet: Máté mondásai)


Nyári táborozás

Óvodánk valamennyi gyermekcsoportja 6 napos nyári napközis táborozáson vett részt június közepétől. Ebben a tanévben a Nyíradony-Tamásipusztán levő TB Ranch Lovas-tanyára esett a választásunk, ahol udvarias kiszolgálással, tartalmas programokkal vártak bennünket a házigazdák. Minden nap egy-egy téma köré csoportosítottuk a tevékenységeket, volt lovas-napunk, megismerkedtünk a juhász életével, részt vettünk táncházban, kincskeresésben, szerveztünk indián napot, a tábort pedig pajta lakodalommal zártuk. Lehetőségünk adódott lovagolni, szekerezni, íjászkodni, pancsolni a bio-tóban, kézmûveskedni. Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, így igazán mozgalmas, élmény gazdag, vidám napokkal ajándékoztuk meg a gyerekeket.


Egészséghét

A „Várunk”- Minőségi köznevelés a Hajdúdorogi Egyházmegyében TÁMOP – 3.1.17-15-2015-0001 pályázat részeként június 8-12 között Egészséghetet szerveztünk óvodánkban. Egész héten az egészségnevelés, egészségfejlesztés feladatait valósítottuk meg családi napok keretében. Fő célunk az ismeretbővítés, sokoldalú tapasztalatnyújtás, épített környezetünk alakítása, a tárgyi feltételeink bővítése volt. A szülőkkel közösen ismerkedtünk a mentősök munkájával, meghallgattuk a gyermekorvos előadását, építettünk Lasagne-gyógynövénykertet, Kneipp-szigetet, barkácsoltunk, vonatoztunk. A zárónapon mezítlábas sétával, állófogadással ünnepeltük közös munkánk eredményét. Köszönjük szépen a szülők, nagyszülők segítségét, támogatását.


Magor Magyarjai

2015. május 20-án óvodánkban ismét megrendezésre került a hagyományőrző népi játékok fesztiválja.

A "TÉGY" velünk pályázat keretében a gyerekek és családjaik tartalmas családi napon vehettek részt.

A "Magor Magyarjai" szervezők gondoskodtak sokféle népi játékeszközről: fakörhinta, sütöde, vadászat, karikázás stb. A gyerekek és felnőttek kipróbálhatták ügyességüket, bátorságukat, erőnlétüket.

Nagyon jó hangulatú délelőttöt tudhatunk magunk mögött.

Köszönjük az érdeklődő szülők aktív részvételét.


Apák focija

2015. május 19.-én a TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 pályázat keretében megrendezésre került az "Apák Focija" projektünk. Számos apuka jelentkezett résztvevőnek, akik épp olyan lelkesedéssel várták e napot mint a gyerekek. A csoportok más- más színben játszottak, hogy a pályán könnyebb legyen megkülönböztetni egymást. A program kezdete egy rövid bemelegítés volt apukáknak és gyerekeknek egyaránt, amelyet Sándor Csaba hivatásos játékvezető tartott. A csoportok közötti "párbajokat" szemmel láthatóan élvezték az apukák is. A meccs végén a győztes a Ficánka csoport lett, akik egy vándorkupával lettek gazdagabbak, a résztvevő apukák pedig egy-egy oklevelet kaptak.


CKÖ kulturális fesztivál

A TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 pályázat keretében 2015. május 07.-én CKÖ kulturális fesztivál került megrendezésre Óvodánkban. Ez alkalomból hívtuk vendégül a hodászi Angyalok Kertje Óvodát.


Madarak- fák napja

A TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 számú pályázat keretében 2015. május 6.-án Óvodánkban is megemlékeztünk a Madarak és fák napjáról.


Szülők iskolája IV. 2014-15

A TÁMOP 3.3.8.B.-12-2012-0081 pályázat keretében 2015. május 04.-én megrendezésre került a "Szülők iskolája" projekt idei IV. felvonás. Ez alkalommal előadást tartott Mányák Henrietta védőnő "A nyár örömei és veszélyei" címmel a rovarcsípésekről és Kovácsné Ferencsák Tünde gyógypedagógus a gyerekek szabadidőben eltölthető tevékenységeiről.


Horizontális tanulás

A TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0081 számú pályázat, Horizontális partneri kapcsolatok erősítése, horizontális tanulás projekt keretében intézményünk dolgozói szakmai programon vettek részt a Miskolci Avastetői Óvodában és a Kistokaji Napsugár Óvodában. A program keretében hasznos tapasztalatokkal és ismeretekkel gazdagodtunk.


Húsvéti barkácsolás

A húsvét nem csak a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, hanem a természet megújulásának, a tavasznak is. Óvodánkban ápoljuk a néphagyományokat, minden évben felelevenítjük az ünnephez kapcsolódó népszokásokat, megteremtjük az ünnepvárás hangulatát. Idén közös barkácsolásra hívtuk a negyedik osztályosokat, Brátánné Julika vezetésével.

A gyerekek színes húsvéti kosárkát díszítettek egyéni ízlésük szerint. A nyuszi figuráját a nagyobbak maguk nyírták majd együtt színesítették, rajzolták az ovisokkal. Az elkészült nyuszik pocakjába finom tojás alakú bonbon került. A fiúk szívesen elmondták kedvenc locsolóversüket, a lányok hímes tojással kínálták őket. A gyerekek ügyesen dolgoztak, beszélgettek óvódáról, iskoláról, majd az ünnepvárás jóleső hangulatával búcsúztak egymástól.

Általános képek: p1080341.jpg Általános képek: p1080362.jpg


Fásítás- parkosítás 2015.

A "TÉGY "velünk pályázat keretében idén a Ficánka csoport szervezte a családi napokat (2015. március 24.; 26.), melynek keretében a fásítást- parkosítást végezte. A program célja az udvarrészünk előtti előkert parkosítása. Az apukák segítségével előkészítettük a kertet az új növények ültetéséhez. Munkagépekkel kiszedték a régi tujákat, kézzel felásták, elegyengedték a talajt. A növények beültetését az anyukákkal és a gyerekekkel közösen végeztük.

Köszönjük szépen a Szülők aktív részvételét, segítségükkel széppé varázsoltuk gyermekük közvetlen környezetét.

Külön köszönjük Rász Imre (munkagép) és Subert Béla (mûtrágya) felajánlását.


Szakmai együttmûködés- Pszichológiai előadás

A TÁMOP 3.3.8. B.-12-2012-0081 keretében 2015. február 26.-án óvodapedagógusaink és a Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola néhány pedagógusa, Szabó Szilvia pszichológus előadásán vettek részt intézményünkben, mely a mindennapi élet számára hasznos ismeretekkel szolgált számukra. 


Szülők iskolája III. (2014-15)

2015. január 28.-án a TÁMOP 3.3.8.B-12-2012-0081 pályázat keretében intézményünkben sor került a Szülők iskolája projekt harmadik fordulójának megrendezésére. Az eseményen számos szülő részt vett, valamint jelen volt Petrohán Krisztina a Szabolcs Vezér Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola igazgatója illetve az iskola pedagógusai közül néhányan. Továbbá előadást tartott Kovácsné Ferencsák Tünde gyógypedagógus, valamint Mányák Henrietta védőnő.


Pontos idő

PIC

Online rádió

Az alul található lejátszóval hallgatható/némítható a rádió
a LEJÁTSZÁS/SZÜNET gombra kattintva.


A hangerő az alsó sáv vonalában az egérrel kattintva növelhető/csökkenthető, amikor a
kurzor az ew-resize alakot veszi fel.

Most hallható: