Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Események

NTP-OTM-pályázat 2018

Tehetséghét

1. A 30 órás szakmai program, kisebb módosításokkal megvalósult. A műhely foglalkozásokon a gyerekek megtanultak relaxálni, befelé figyelni, érzéseiket, érzelmeiket mozgással kifejezni.

 2. Állathangok utánzása, hangképzéssel és hangszerekkel, relaxáció digitális eszközök használatával a Vidám Vándorok előadásában.

3. Orsi koncert: ének és mozgás fejlesztés, önálló előadásra buzdítás, szabad ritmikus mozgás, tánc.

4. Aranykapú Népművészeti Egyesület előadása népi kismesterségek bemutatása (fonás, szövés, textil virágok készítése, méhész, fazekas stb.) családi nap keretében. A délutánt aktív, főként finommotorikát fejlesztő tevékenységek jellemezték, kézzelfoghatóvá, csinálhatóvá tettük a dalainkban szereplő tevékenységeket, ünnepeket. A napot dramatikus előadás zárta. Az előadás rendkívül sikeres volt, komplex módon ötvözte a torna, bűvészet, zene  eszközeit mesébe ágyazva. Gyermekeket, szülőket egyaránt aktív részesévé tette az előadásnak, azzal együtt éltek, átélték a mondanivalót és együtt örültek a sikereknek. 

5.Táncház: A gyönyörű idő lehetővé tette a szabadba szervezést, meghívott zenekar és táncpedagógus előadása. Népi körjátékok, hangszer ismertető és sok-sok tánc családi nap keretében. Meghívott pedagógusok is részt vettek az eseményen, ahol zárásként szakmai tapasztalatainkat osztottuk meg. A hangsúly az önfeledt táncon és mozgáson volt, valamint a közösségépítésen. A népviseleti bemutató a program pihentető része volt.

6.A szülők kemencében, üstben főznek, sütnek hagyományos népi ételeket, a családok összedolgoznak a program sikerességéért. A nap során bemutatták a gyermekek tudásukat, szépen népviseletbe felöltözve nyitották a programot. Külön öröm volt számunkra, hogy a Kárpátaljáról érkező gyermekek képesek voltak együtt táncolni a mi csoportunkkal, ezzel erősítve kapcsolatunkat és igazolva, hogy a zene-tánc közös nyelv.

 


Nyertes pályázat

A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda az Emberi Erõforrás Támogatáskezelõtõl 750.000-forint támogatást nyert a Szent Jácint tehetségpont mûködéséhez. A támogatásból a "Bóbita"-tánccsoport ruhatárát frissítjük fel és rendezvényt szervezünk 2018-ban.


Szent Márton követői napjainkban

"Szent Márton követői napjainkban" címû pályázat keretében óvodánkban a gyermekek és a szülők örömére különböző programokat valósítottunk meg.

- 2016. 10. 17-én a Szegedi Miniszínház látogatott el a gyerekekhez "Róka Rudi házat épít" címû darabjával, amely a Józseg Attila Mûvelődési Házban került megrendezésre. Az előadáson óvodánk valamennyi csoportja részt vett, a gyerekek érdeklődve nézték az előadást.

 

- 2016. 10. 18- án az anyukákat hívtuk közös barkácsolásra a csoportokba. A közös tevékenységre sok anyuka el tudott jönni, gyermekükkel az egész délelőttön át tartó program során jókedvûen tevékenykedtek. Készültek fejdíszek, kis kosárkák libával, só-liszt gyurma képek, papírból készült libák, lámpások. A délelőtt folyamán intézményünkben a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ kézzel készített termékeiből vásárolhattak az érdeklődők.

 

- 2016. 10. 19-én az apukáké volt a főszerep, tökfaragásra invitáltuk őket. Nagyon ötletes tervekkel érkeztek reggel a csoportokba, majd a délelőtt folyamán ügyesen ki is faragták azokat a hozott tökökből. Készült baglyot, macskát, templomot ábrázoló faragott tök és még sok más nagyszerû munka. Az elkészült munkák megtekinthetők az óvoda előkertjében. Különösen sötétedés után a legszebbek, ekkor mécsesekkel világítjuk meg őket.

 

- 2016. 10. 20. Főzés a nagymamákkal

Ha családról van szó, a nagyszülőket sem hagyhatjuk ki. Márton hetünk negyedik napján a nagymamákat hívtuk közös sütésre, főzésre. Szemán Zsolt minden csoportnak 1 libát adományozott, melyet reggel a nagymamák készítettek elő a főzéshez. Amíg a finom pörkölt elkészült, a Csipet- csapat csoport gyermekei néptánccal örvendeztették meg a nagyszülőket. Az ebéd elfogyasztásakor pedig mindenki megkóstolhatta a libából készült pörköltöt.

Ez úton is  köszönjük Szemán Zsoltnak a liba adományt.

 

- 2016. 10. 21-én a Szivárvány csoport Szent Márton legendája címmel színdarabot mutatott be. A gyerekek érdeklődve nézték az előadás során jelmezbe öltözött társaikat.


Szent Márton követői nyomában

A Katolikus Kulturális Hetek programsorozat az idei évben "Szent Márton követői napjainkban" címet viseli. A pályázat keretében óvodánk dolgozói 2016. 10. 15-én Kakszentmártonra majd Váradszentmártonra látogattak el.

Kakszentmártonon lehetőségünk volt megtekinteni az ortodox és a római katolikus templomot és a helyiekkel interjút készítenünk. Megtudtuk a település történetét, miként kapcsolódik Szent Mártonhoz, a helyiek pedig tökös és libás recepteket is megosztottak velünk.

Váradszentmártonra késő délután érkeztünk meg, ahol szintén megtekintettük a katolikus templomot illetve helyi receptekkel is megismerkedhettünk.

Kirándulásunk során a balkányi Hókenyérke Sütőüzem felajánlásából kenyér adományt vittünk a meglátogatott települések  egyházainak és az interjút adó személyeknek.


Pontos idő

PIC

Online rádió

Az alul található lejátszóval hallgatható/némítható a rádió
a LEJÁTSZÁS/SZÜNET gombra kattintva.


A hangerő az alsó sáv vonalában az egérrel kattintva növelhető/csökkenthető, amikor a
kurzor az ew-resize alakot veszi fel.

Most hallható: