Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Történetünk


     Volt egyszer, úgy 115 évvel ezelőtt a nyírség déli peremén egy Balkány nevű falucska, ahol Szentgyörgyi Amália kisasszony Kisdedóvót alapított. Az intézmény nőtt, növekedett, sok-sok gyermek járt oda játszani, míg nem a Hajdúdorogi Egyházmegye 2011-ben pártfogásába vette és a Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda névre keresztelte. Ma az óvoda 6 csoportjába 150 kisgyermek jár, akik bepillanthatnak a Biblia csodálatos világába. Napi tevékenységeiket áthatja a szeretet, a hit.  A nevelőtestület fontosnak tartja a teremtett világ és a természeti környezet védelmére nevelést, amit " Örökös Zöld óvoda" -ként élménypedagógiával biztosít.
     Évente több családi nap, kirándulás, színházi előadás színesíti napjainkat. Az intézmény modern, szép épületben, tágas játszó udvarral várja a gyerekeket. A szabadban való mozgás és edzés egész évben biztosított az árnyas fák alatt. A pedagógusok alkalmazzák a kompetencia alapú nevelést és projekt módszert, de legfontosabbnak  a  gondtalan játék örömének biztosítását tartják.
Óvodánk arculatához tartozik a „Tűzmanók” tűzoltócsapat, akik hetedhét országot bejárva szívesen látott vendégek tűzoltó találkozókon, versenyeken, ezzel is öregbítve az intézményünk  jó hírnevét. 

Valljuk, hogy a

Gyermekkel foglakozni minden bizonnyal a leghálásabb munka,
ami a földünkön osztályrészünkül jutott,
de saját kötelességünket is ez mozdítja előre….

Brunszvik Teréz

Pontos idő

PIC

Online rádió

Az alul található lejátszóval hallgatható/némítható a rádió
a LEJÁTSZÁS/SZÜNET gombra kattintva.


A hangerő az alsó sáv vonalában az egérrel kattintva növelhető/csökkenthető, amikor a
kurzor az ew-resize alakot veszi fel.

Most hallható: