Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Események

Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda Pedagógiai Programja

Óvodatörténet

Balkány, Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében, a Nyírség déli részén helyezkedik el.

A város sajátossága, hogy az országban szinte egyedülállóan a legkiterjedtebb tanyavilággal rendelkezik. Közigazgatásilag 24 tanya kapcsolódik hozzá, melyeknek lélekszáma 40-350 főig is terjed, így Balkány 6563 főből álló lakosságának közel 40%-a külterületen él. Ez jelentősen befolyásolja a lakosság szociokultúrális helyzetét, életvitelét. 

2011-ben a kedvezőtlen gazdasági viszonyok miatt az önkormányzat a Barackvirág Óvoda három tagintézményét Egyházi fenntartásba adta át. Így 2011. szeptember 1.-től Szent Jácint Görög Katolikus Óvodaként kezdtük meg önálló életünket. Nagy kihívás nevelőtestületünknek a változó körülményeknek való megfelelés, de teljes bizalommal fordulunk a fenntartó felé és hisszük, hogy közös munkánk alkotó és eredményes lesz.

 A családok felismerték nevelésünk pozitívumait, eredményességét, így nyugodt szívvel bízzák gondjainkra gyermekeiket, hiszen biztosítottnak látják a napközbeni ellátás mellett az optimális fejlődés, fejlesztés feltételeit is.



AJÁNLÁS

 Nevelési Programunk az Óvodai nevelés országos alapprogramja alapján, a keresztény kultúra értékeire építve és a kompetencia alapú programcsomag szellemiségében készült helyi nevelési dokumentum. Rendszerbe foglalja óvodánk nevelési-fejlesztési gyakorlatát, azokat a feladatokat, tevékenységformákat, melyek biztosítják a 3-6-8 éves korú gyermekek fejlődését, közösségi életre felkészítését, a szociálisan hátrányos helyzetben lévők differenciált fejlesztésének, fejlődésének segítését. Szakmai tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen értékeket közvetítünk, milyenek a személyi, tárgyi feltételeink, hogyan fejlesztjük a gyermekeket és milyen fejlettségi szintre juttatjuk el őket az óvodáskor végére.

 Ajánljuk mindazoknak a szülőknek és leendő szülőknek, akik gyermekük nevelésében a család mellett, a családi nevelést kiegészítve élni kívánnak az óvodánk nyújtotta lehetőségekkel.

Óvodai nevelésünk alapja a keresztény szellemiség jegyében az érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkör, az életkoronként és egyénenként változó testi, lelki és szociális szükségletek kielégítése. Az együttnevelésben épít a játék személyiségfejlesztő, képességfejlesztő szerepére.

Gyermekközpontú, tevékenységközpontú, felkészít a következő életkori szakaszra.

Programunk szakmai megvalósítása a tûz, víz, föld, levegő témakörben valósul meg.

 Ajánljuk az általános iskola nevelőtestületének, az eredményes együttmûködés, és gyerekeink zökkenőmentes iskola kezdésének érdekében.

 Ajánljuk a Hajdúdorogi Egyházmegye megyéspüspökének Kocsis Fülöp Úrnak. Bízunk abban, hogy pozitív megítélésével, erkölcsi és anyagi támogatásával hozzájárul a feltételek biztosításához, programunk megvalósításához, segíti munkánkat.

 Ajánljuk a Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak a jó együttmûködés érdekében.

btjudit 2013 December 13 1102 olvasás Nyomtatás

Pontos idő

PIC

Online rádió

Az alul található lejátszóval hallgatható/némítható a rádió
a LEJÁTSZÁS/SZÜNET gombra kattintva.


A hangerő az alsó sáv vonalában az egérrel kattintva növelhető/csökkenthető, amikor a
kurzor az ew-resize alakot veszi fel.

Most hallható: